mandag 26. juli 2010

Ny ide: Oppskriftsbok med foto

I bofellesskapet der jeg arbeider legger vi vekt på god og tradisjonsrik mat. Søndagmiddagen er et høydepunkt i uka med koselige forberedelser, gode lukter i huset, forventningsfulle beboere og ansatte. Menyene er god gammeldags tradisjonsrik mat.
Når maten er ferdig setter vi oss alle til et fint dekket bord, og nyter et godt og langt måltid sammen. Ingredienser i måltidet er koselig drøs, litt sang og sist men ikke minst; kontakt.
Lørdagskveldene er det også god mat, med mer internasjonale retter, for eksempel pizza (vegetarpizza) som bildene under viser.

Min idé denne gang er å lage ei oppskriftsbok med retter vi lager i bofelles- skapet. Her skal være selve oppskriftene, samt bilder av ingredisenser / retter, foto av forberedelser og gjerne foto av beboere hvis jeg får nødvendig tillatelse. Boka er tenkt til internt bruk. Boka kan lages som en ringperm, eller kan lages gjennom en av markedets foto-bok tjenester. Selv ynder jeg å bruke Apples fotobok da denne gir en ekstra fin layout / finish.

Hensikten med ei slik bok kan være flersidig: Dokumentasjon av arbeid. Å lage noe selv. Et produkt som beboere og ansatte kan bruke sammen.





Og her er oppskriften:

Trykk på bildet for forstørring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar